От х:

Днес в x:

И магистратите опитали да "бръкнат" в кацата на Вальо Топлото

Има подозрения, че е направен опит за кражба на 6000 евро от откритите в сейфове пари на бившия шеф на столичната "Топлофикация" Валентин Димитров, съобщава вестник "Сега" като се позовава на висш магистрат.

Тъй като не са открити достатъчно доказателства, за да бъде образувано дело, прокуратурата не е огласила случая. Инцидентът станал по време на двумесечното броене на парите.

Държавното обвинение стигна до сейфовете на Димитров на 24 август 2006 г. Броенето продължи до средата на октомври и по последни сметки парите в касетите са били на стойност 3.7 млн. лв.

В броенето на парите, което се осъществило в сградата на националното следствие, участвали много прокурори и следователи. При парите никога не оставали по-малко от трима души. Всяка банкнота била описана по номер. В края на един от дните обаче било установено, че липсват 6000 евро от вече описаните.

Стаята била заключена и никой от броящите не я напуснал, докато парите не били открити - сложени на удобно място за изнасяне, разказа един от малкото магистрати, запознати с инцидента, който не пожела да бъде цитиран.

"Уликите не сочеха към никого конкретно. Това можеше да се тълкува и като опит някой да бъде натопен", допълни той.

Така дело не е образувано.Наблюдаващият прокурор по "Топлофикация" Божидар Джамбазов отказа да потвърди информацията за инцидента.

Той обаче бе категоричен, че от парите, открити в сейфовете, нищо не липсва и те ще бъдат съхранявани в БНБ, докато не приключат процесите срещу Димитров.

Днес в Софийския градски съд трябва да тръгне едно от големите дела срещу Димитров - за длъжностно присвояване. Ще го гледа шефът на Наказателната колегия Георги Колев.

Подсъдими за присвояване на 1.5 млн. лв. от дружеството заедно с Димитров по това дело са бившият шеф на "Топлофикация" Георги Рогачев, заместникът му Емил Антонов, Лина Абланска и бизнес дамата Мая Стоилова. Тя е собственик на фирма "Шибър", чрез която според прокуратурата с доставки е източвана "Топлофикация".
Източник: club.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини